Biserka Drbohlav: Vijesti od sutra

448534328_1932224397216526_4030108062774442809_n

Dragi slušaoci, posljednje večernje vijesti započinjemo izvještajima iz svijeta. Na istoku Europe rat se proširio na još jednu bivšu sovjetsku republiku. Iako svi političari zaraćenih strana i njihovih partnerskih i susjednih država izražavaju iskrene želje za mirom, čini se da vrijeme za pregovore još nije nadohvat ruke. U strahu od 3. svjetskog rata, danas se i posljednja europska neutralna država priključila NATO-u. U Parizu organiziran marš u spomen na odnedavno nepostojeću državu Palestinu, policija suzavcima rastjerala prosvjednike.
Cijena nafte od subote pada za pet posto, ali cijene hrane u našim trgovinama rastu, što trgovci objašnjavaju “subjektivnim razlozima”. Preporuka je da do subote što više popunite svoje zalihe hrane. Porast će i cijene nekih usluga, ali cijena HRT pristojbe ostaje ista.
U velikoj policijskoj akciji na području nekoliko županija uhićeno je 14 žena i troje ginekologa zbog obavljanja zakonom zabranjenog pobačaja. Uhićene čekaju dugogodišnje zatvorske kazne. Udruga za sretan Život izrazila je podršku ovakvim mjerama državne demografske politike.
Dovršena je izgradnja zida na Markovom trgu ispred zgrada Vlade i Sabora. Betonski zid, obojan u zagasito crno, ukrašen je uradcima istaknutih nacionalnih umjetnika, a među njima ističu se grb slobodne Republike Hrvatske, tradicionalni pozdrav “Za dom spremni” i vedra lica hrvatske mladeži koja, nakon što joj je lani zabranjen odlazak u inozemstvo, sretno živi u svojoj domovini.
Kazališna predstava “Tko čeka, ne dočeka” skinuta je s repertoara i do daljnjega zabranjena jer se u scenariju koriste riječi koje nisu dopuštene novim Zakonom o hrvatskom jeziku.
Za osvojeno četvrto mjesto na europskom nogometnom prvenstvu, što uvelike doprinosi brendiranju i ugledu hrvatske države, Vlada je odlučila sredstva prethodno namijenjena za nabavu CT simulatora dati kao novčanu nagradu našoj nogometnoj reprezentaciji. Nagradu će uručiti Predsjednik Vlade uz prisustvo i blagoslov kardinala Lasagne, koji je prema proširenim Vatikanskim ugovorima zadužen za ovakve prigode.
Idućih dana bit će sve toplije. A za vikend nam stiže prvi ovogodišnji toplinski val, ponegdje s lokalnim pljuskovima i tučom. Temperature će se penjati i do 43 stupnja. Predviđa se da će ovo biti jako topao travanj.
Slijedeće vijesti u svojim slušnim čipovima čut ćete u šest sati ujutro. Do tada, dragi naši slušaoci, nastavite mirno spavati.