Gordan Stojić: JA I ZORANA (Božanstvena komedija)

1379862_554117444643244_85281634_n

Piše: Gordan Stojić

Nema lepše nego kad u Prvomajska ima iz birtija pesma da se valja. A tamo tri lepa muška. Peđa, Putin i Kajin. Peđa opleo po škotska rakija, Putin sve po vodka, a Kajin ima da spava ko onda u Sabor pošto je Buzetsko dosta probo. A možda mu se manta što je išo da gleda kako oni iz IDS sa gola ženska guzica i pupak ima kokoš da šmrču. I sve se utroje dogovara, mada je Kajin u snovima, ali vidi se da su lepi, kako će Pula nekako majčica Rusija da pripoji, a onda će Kajin za gradonačelnik, a Peđa za partijski sekretar. A IDS pošto je nenarodna vlast jer za nju glasaju radnici iz Uljanik a ne narod, ima da padne.

Taktika je prosta ko pasulj. Ja će i moji flaša razna da skupe. Peđa će od doma da donese limenki što je ispijo i sakrijo pod krevet da mama i baka ne vide. Putin će da da tenk što ga je u Ukrajina poslo, al će s puta da ga skrene. Ima tenk da se napuni sa sva ta flaša i limenka. A kad se dođe na Forum šta je grbav, ima od silna lupa i zveket Miletić odma da se preda. A mi ćemo da se dojam digne da vičemo:
” Padaj sila i nepravda.”

Odma ćemo Miletić u Valtura, al će prije Čačić da se baca van jer je dosta golf tamo o narodni trošak imo da igra. Sve smo mi to lepo dogovorili i udarili još po škotska rakija, vodka, a ja sam moro i da pijem ono Buzetsko što je za Kajin ostalo, a nije u redu da se baca. I tako devetnaest puta. I još smo bacili:
” Za dom i nećete u Čavoglave.”
I taman kad smo da se grlimo, pa i Kajin se malo pridigo, ja se setim da mora stvarno za dom da idem.

I onda smo za hrabrost uzeli još pet, pa pred vrata. Al kuja Zorana neće vrata da otvara. Vikali, urlali, ali neda kuja pa neda. Još će na klupa u park da spavam. Al tu je neustrašivi drug Vladimir Putin. I kaže glasom ko da balalajka svira:
” Papeljudnji kružok na katoriji ja idot, tam uze budjet maja djevuška, djevuška Maljička.”
I da vidiš kume gde se vrata sama od sebe ima da otvaraju.