Romana Brolih: IZBACITE BIKA

437147476_10232030275647951_2422603685014952593_n

IZBACITE BIKA
Kako je to imati osornost koja neće zacijeliti, radite na sebi, udahnite duboko, ne sjedite prekriženih nogu, psihoterapija, razmaženost, cinizam, sebičnost, malodušnost, traume, ravnodušje, bjegovi, nepoštivanje drugog, zagrlite medvjeda, upoznajte vuka, ne potiskujte tigra. U sebi.
Ne izbjegavajte ljude, vaš partner nije vaš roditelj, reagirajte, ali ne na prvu, nije nitko kriv što stalno rastvarate ranu, kopajte, uđite u sebe, izađite iz sebe, upoznajte sebe, ne možete živjeti u sebi, ne zalijevajte cinizam, oslobodite se djetinjstva, ušećite u djetinjstvo, pričajte sami sa sobom, pričajte sami s kuhinjom. Kako je to imati osornost koja neće zacijeliti, eskort razarač, tupost koja ograničava namještanje namrgođenog lica, strah od uranjanja, sram od rastvaranja. Sačekuša, amputacija osornosti trebala bi se dogoditi negdje oko pola tri.
Uđite što dublje i ostanite tamo, netko će doći po vas, možda će kasniti, sanacija rane do daljnjeg, do neke nove prilike, do nekog susreta, do nekog novog rastvaranja, do sljedećeg razaranja, na žalost ne možemo vas zadržati, ni obećati koliko dugo ćete šetati slobodni i mirni, kontrolirajte se sami. Sami se kontrolirajte.
fotografija: Patrick Demarchelier