Veljko Krulčić: O ZLATKU GRGIĆU

440095257_1325660025490391_2162548958562956888_n

Dok prije ponešto godina nije otišao u mirovinu, Zlatko Grgicć je desetljećima bio glavni likovni dizajner INE.
Nije bio pod svjetlima reflektora, ali su ga jako dobro poznavali oni koji su u Hrvatskoj vodili tiražne i uspješne medije – jer su kod njega dolazili po reklame kojima se INA oglašavala.
Tako sam ga i ja upoznao, šifra filmski magazin “Hollywood”.
Neovisno od INE, bio je tražen dizajner, od sportskih manifestacija do privrede. Jer je bio i odličan u svom poslu, ali i profesionalac od “pete do glave,”.
Ni u mirovini Zlatko Grgić ne miruje kao dizajner, makar sa suprugom prati brojna kulturna dogadanja u Zagrebu, gleda filmove, serije i dokumentarce, ali i putuje i upoznaje nove zemlje.
S time da sada Zlatko nađe vremena i za ono što se kolokvijalno smatra “kulturom”.
Tako je suradivao s History film festivalom iz Rijeke (dokle ga je vodio naš prijatelj Bernardin Modrić), sa Antunom Matesom na njegovim knjigama posvećenom životu u Zagrebu u drugoj polovici XX. stoljeca, itd, itd.
Našao je vremena da surađuje i sa mnom, Zlatko je tako oblikovao niz izložbi koje sam pripremio posljednjih godina, među kojima su i “Reklama i strip”, “Andrija Maurovic, slovenski fragmenti… i još podosta toga”, izložba o Dragićevom “Tupku”…
Zadnja tri mjeseca, gotovo u dnevnom ritmu (minus moja odsustva iz Zagreba) radimo na našem najopsežnijem projektu koji bi javnosti trebao postati dostupan 4. svibnja. Kao i uvijek ranije, u njega je uložio svo znanje, strast… i strpljenje.
Međunarodnog je karaktera…
Jedan od Zlatkovih plakata koji prati ovaj projekt, kustosica koja ga operativno vodi, je ocijenila sa SUPERIŠKA!